Številka za klic v sili: 112

Koširjevina

Gasilski dom - Koširjevina

V letu 1987 se je dru┼ítvo z dedi─Źi dru┼żine Ko┼íir pogodilo za odkup prostorov nekdanje klavnice, v kateri so se uredile gara┼że. Nakup objekta je v imenu gasilcev izpeljala takratna ob─Źinska Samoupravna interesna skupnost za varstvo pred po┼żarom. Osnovna adaptacija objekta je bila kon─Źana novembra 1988. Dru┼ítvo je nadaljevalo s posodobitvijo objekta.

27. 6. 1992 je bila sve─Źana otvoritev za tiste ─Źase sodobno opremljenega servisa gasilnih aparatov, skladno z novo zakonodajo na podro─Źju varstva pred po┼żari.

Ob 85-letnici dru┼ítva smo 2. 7. 1993 predali v uporabo prenovljen objekt z gara┼żami in novo zgrajeno dvorano s teraso.

Ob 100-letnici dru┼ítva v letu 2008 pa je objekt dobil novo podobo: izgrajena je bila nova dvorana z balkonom, izdelan je bil nadstre┼íek prehoda med objekti in vhoda v dvorano, omogo─Źen dostop v dvorano tudi invalidom z namestitvijo elektri─Źne dvi┼żne plo┼í─Źade na ograji stopnic ter nova fasada objekta.

Danes so v tem objektu dve gara┼żi (ALP 37/5, AC 30/100), GVM-1 je parkiran v podhodu, klet in dru┼żabni prostor, gasilski servis, dvorana, klubski prostor, kuhinja in pisarne.

V sodobno opremljeni dvorani z avdiovizualnimi napravami lahko pogostimo do 110 oseb, sicer pa kot predavalnica lahko sprejme do 130 oseb. Dvorana je prvenstveno namenjena izobra┼żevanjem prostovoljnih gasilcev, dru┼ítvenim sestankom, v njej pa ima seje tudi Ob─Źinski svet Ob─Źine Zagorje ob Savi.

Categories: